TARIK EDIZ – Brud och fest

TARIK EDIZ – Brud och fest

”Jag är fascinerad av att integrera kreativitet och tekniskt arbetet i att utforma en klänning”, säger Tarik Ediz.
TARIK EDIZ - Brud och fest

Efter examen från college som en ingenjör, har Tarik Ediz framgångsrikt kombinerat sin matematiskt begåvade sinne med sin kärlek till mode. Han vågade sig in i modevärlden genom att följa sitt hjärta och själ 1987. Han har sedan dedikerat all sin tid, energi och passion för att skapa specialdesignade klänningar som sticker ut från mängden.
Varenda klänning tillverkas i en ateljé i Istanbul, under Tariks vakande öga. Hans unika design och enastående kvalitet har gjort att Tarik Ediz har tagit sig från Istanbul till den internationella arenan! Tarik Ediz finns nu i 5 kontinenter och över 80 länder. Och en av dessa butiker är självklart Proms and Weddings i Malmö!

”Tarik Ediz är ett av våra mest eftertraktade märken när det kommer till festklänningar”, säger Ayman – ägare av Proms and Weddinings
TARIK EDIZ - Brud och fest

En av Tarik Ediz styrkor och kännetecken är det stora utbudet av färger. De flesta modellerna kommer i många olika färger. Men vad som verkligen får Tarik Ediz klänningar att sticka ut är strassen. Denna vackra strass! Och i kombination med en mycket fin kvalité.
c10 c9 c8 c7 c6 c5c14 c13 c12 c11

Tarik Ediz har även en bröllopskollektion som heter Tarik Ediz White. Och precis som hans festklänningar så bjuder även hans brudklänningar på det där lilla extra. Glitter och glamour till alla brudar! Ljuvliga spetsar, kvinnliga siluetter och vackra släp!
b7 b6 b5 b4 b3 b2 b1 b111

För mer information besök gärna Proms and Weddings i Malmö eller www.promsandweddings.se
TARIK EDIZ - Brud och fest

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vad är ”big no-no’s” som gäst på bröllop?

Vad är ”big no-no’s” som gäst på bröllop?

Först och främst! Man bär inte en lång vit klänning på ett bröllop, det vet vi alla va?
c1

Inget genomskinligt. Det är ett bröllop och inte din chans att se ut som Rihanna. Naket passar inte i kyrkan och inte på en borglig vigsel heller för den delen. Inte för att det är något skamligt att vara naken, bara inte på ett bröllop.
c3

Urringat inom rimliga gränser. Igen, det är ett bröllop och inte en nattklubb i L.A.
c4

INGA FLIP FLOPS!!!
c5

Byxor är absolut OK till rätt dresscode och om du är en person med lite feeling för fashion. Men aldrig jeans!
c6

Tiara nej! Hårsmycke ja! Du är inte bruden. Du är inte en skönhetsdrottning. Vänta på din dag.
c8

Djurtryck, neonfärger, klockor och kort-kort… Så mycket som vi alla hatar att smälta in. Men på ett bröllop krävs en liten finkänslighet för det faktum att du inte är bruden och allas blickar ska inte falla på dig.
c9

Är svart accepterat på bröllop? Ja, det är faktiskt OK numera att bära svart på bröllop. Det kan se super chic och elegant ut om det görs på rätt sätt. Var bara medvetna om att vi också bära svart till begravningar och du inte vill se ut som om du har hamnat på fel tillställning. Blanda med färgglada accessoarer och en mjuk siluett.
c10

Det finns en skillnad mellan skor för en utekväll med tjejerna i Barcelonas nattliv och skor för din bästa kompis bröllop där de äldsta kommer att vilja dansa vals med dig. Välj med omsorg!
c12

(Bilder lånade från http://www.elleuk.com/)

www.promsandweddings.se 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vackra bröllopsfotografier

Vackra bröllopsfotografier

Proms and Weddings har glädjen att ha så många vackra och fina kunder som skickar bilder till oss från deras bröllop. Vi har absolut de bästa (och nöjdaste) kunderna i hela Sverige! Det är ofta våra brudar reser både från Stockholm och Göteborg ner till oss för att handla sin brudklänning och få möta vår kunniga personal på plats.

Proms and Weddings i Malmö tar emot både drop in kunder och bokningar. Åker ni en längre bit så rekommenderar vi att ni bokar tid i förväg och det gör ni på info@promsandweddings.se alt. 040-618 00 13.

Här kommer en hälsning från Dzana som stod brud i en sagolikt vacker klänning från Demetrios (modell 651D). Till klänningen hade Dzana en mjuk tyllslöja med swarovskistenar, tiara och smycken från Lily and Rose.
Tack Dzana för bilderna och vi önskar dig en långt och lyckligt äktenskap!
Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier

Här kommer en sommarhälsning från Kalmarslott! Bruden, Linda bar en brudklänning från Proms and Weddings i spets och tyll. En slöja i soft tyll prydde Lindas vackra hår. Vi säger stort lycka till och grattis till den kommande bebisen!
Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografierVackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier

Här kommer en hälsning från en cool brud i svart lyxförpackning! Martzy och Johnny valde en klänning i svart spets från Pronovias när de sa ja till varandra en sommardag i maj. Tack för att vi på Proms and Weddings fick nöjet att hjälpa er!
Vackra bröllopsfotografier

Här kommer en hälsning från Pernilla som stod brud i en klänning från Pronovias, modellen heter Idalina och en bolero i spets prydde hennes axlar. Slöjan är i soft tyll och allt finns på Proms and Weddings.
Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier

Som hämtade ur en svensk skärgårdsfilm! Martina fick sin polisman på Nösunds Havshotell på Orust i helgen. Brudklänningen var från La Sposa i vacker spets och modellen var ”sjöjungfru”. Tusen tack för bilderna och stort lycka till som herr o fru.Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier Vackra bröllopsfotografier

Sommarhälsning från My och Fredrik! Brudklänningen är från Proms and Weddings, Maggie Sottero Designs och modellen heter Bronwyn.
Stort lycka till som herr och fru!
Foto: Jörgen L
Makeup och Hår: Boel L
Location: Kronovalls vinslott
Vackra bröllopsfotografier

www.promsandweddings.se

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya brudklänningar – ENZOANI

Nya brudklänningar – ENZOANI
Nya brudklänningar - ENZOANI

Äntligen kan vi berätta att Proms and Weddings tar in ett nytt märke till brudkollektion! Märket heter Enzoani och står för en tidlös elegans. Enzoani startade 2006 och började snabbt konkurrera med eliten genom att kombinera traditionella och moderna europeiska stilar i utsökt handgjorda klänningar. Från sin första lanseringen har Enzoani blivit ett av de mest kända varumärken i flera länder på grund av dess fokus på innovativa stil, exceptionell kvalitet och framför allt en passform och finish som ingen annan. De har ett par olika kollektioner –  Blue av Enzoani, Love av Enzoani, budget medvetna Beautiful & slutligen exklusiva Black Label. Enzoani är ett ung, livfull företag som fokuserar på modern design och har visat sig snabbt ha full förståelse för high fashion med stor detaljrikedom.
Nya brudklänningar - ENZOANI   Nya brudklänningar - ENZOANI

De har nyligen släppt en preview av deras kommande kollektioner för 2017Nya brudklänningar - ENZOANI

Romantic, modern, lovely, showstopping. The 2017 Blue by Enzoani and Beautiful collections have arrived, ready to impress with gorgeous detailing and the sweetest color options — just take a look at a few of these Blue by Enzoani and Beautiful preview styles to see a sneak peek of the latest and greatest designs to come…then tell us your favorite!
Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANI Nya brudklänningar - ENZOANINya brudklänningar - ENZOANI
Om två månader hittar ni ett urval av dessa guldkorn hos Proms and Weddings i Malmö!

För alla er Twilight fans – Gissa vilket märke Kristen Stewart bär i Breaking Dawn Part 1? Enzoani såklart och modellen heter Erin.
Nya brudklänningar - ENZOANI

www.promsandweddings.se

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

TÄVLING – LILY AND ROSE

TÄVLING – LILY AND ROSE
TÄVLING - LILY AND ROSE

Ny tävling på Proms and Weddings Instagram! Tagga en vän som skulle älska ett par örhängen från Lily and Rose https://www.instagram.com/promsandweddings/

För att delta i tävlingen – Följ Proms and Weddings på Instagram och tagga en vän som skulle älska ett par nya örhängen från Lily and Rose – Kommentera varför just den personen ska vinna 💕
På fredag den 1 juli dras vinnaren av ett par valfria Lily and Rose örhängen av värde upp till 300kr från butiken i Malmö!

TÄVLING - LILY AND ROSE TÄVLING - LILY AND ROSE TÄVLING - LILY AND ROSE TÄVLING - LILY AND ROSE TÄVLING - LILY AND ROSE TÄVLING - LILY AND ROSE

Visste ni att namnet Lily and Rose kommer från tv-serien Sex and the City? Efter Charlotte Yorks döttrar som heter Lily och Rose.

c5 c4

”Lily and Rose” är en hyllning till den bästa TV-serien som någonsin gjorts. Jag var 16 år gammal när serien startade och det var min största inspirationskälla på den tiden. I tre år var jag en Carrie Bradshaw lookalike varje helg.

 

Lily and Rose‘s hemsida kan vi läsa om vart Therese hittar sin inspiration – Med en bakgrund inom modedesign har Therese Zetterberg skapat ett framgångsrikt koncept med sina kompletterande varumärken. Under Zetterberg Couture har Therese designat couture klänningar, brudklänningar och ready to wear kollektioner i 9 år. Lily and Rose är det medföljande varumärket för fristående eller matchande smycken. Therese Zetterbergs glittrande idéer inspireras från allt som är vackert, vintage haute couture, arkitektur och en blandning av vintagesmycken och kronjuveler. Föreställ dig kvinnorna i filmen the Great Gatsby eller damerna i den brittiska serien Downton Abbey.
c2 c1

Lily and Rose’s smycken hittar ni på Proms and Weddings hemsida eller i butiken i Malmö. Vi finns på Amiralsgatan 28.
http://www.promsandweddings.se/ http://www.promsandweddings.se/

www.promsandweddings.se 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets Bröllopsmässa 2016

Årets Bröllopsmässa 2016

Interbride i Düsseldorf – Årets bästa internationella mässa och mötesplats för bröllop, fest och mode. Självklart är Proms and Weddings på plats för att ta hem det bästa till Malmö!
Årets Bröllopsmässa 2016 Årets Bröllopsmässa 2016 Årets Bröllopsmässa 2016 Årets Bröllopsmässa 2016 Årets Bröllopsmässa 2016 Årets Bröllopsmässa 2016

På plats i år hittar vi även vår svenska designer och en favorit i butiken, Aspera by Alicja Eklöw. Aspera är ett välkänt svenskt varumärke som erbjuder exklusiva, hög kvalitativa bröllop och aftonklänningar som är gjorda av de mest ömtåliga textilier som framhäver den kvinnliga skönheten.
a10 a9 a8 a7 a6 a5 a4 a3 a2 a1
Bilder lånade av från: http://asperacollections.com/

Vad hoppas ni på att se mer av i höst?
b6 b5 b4 b3 b2 b1

www.promsandweddings.se

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kungliga brudklänningar

Kungliga brudklänningar

I 40 år har nu Kung Carl Gustaf och Drottning Silva varit gifta. Detta firade dem ute på Öland i söndags. Men det var ett kungling par till som firade sin bröllopsdag den 19 juni – Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. När man tittar tillbaka på brudklänningarna undergår det ingen att mode har förändrats en del. För 40 år sedan fanns det inte samma mode och trender i brudklänningar som det finns idag. Även om både Drottning Silvas och Kronprinsessan Victorias är enkla och stilrena så har Kronprinsessans brudklänning en helt annan passform och kvalité. Hennes brudklänningar har inspirerat många brudar de senaste 6 åren. Speciellt med båtringningen som har kommit tillbaka i många olika tappningar.
c2 c1
c4 c3

Det blev den svenske favoritdesigner Pär Engsheden som gjorde Victorias bröllopsklänning. Dubbelsidig sidenduchesse och med ett släp på dryg fem meter.  Det är kutym med lång ärm och diskret urringning när det kommer till de kungliga bröllopen men det stoppade inte Kronprinsessan. Hon valt ett lite modernare snitt med kort ärm.
c6
c14

STOCKHOLM, SWEDEN - JUNE 19: Crown Princess Victoria of Sweden, Duchess of Västergötland, and her husband Prince Daniel, Duke of Västergötland, are seen leaving the cathedral after their wedding ceremony on June 19, 2010 in Stockholm, Sweden. (Photo by Torsten Laursen/Getty Images) BY: All Over Press / Getty Images CODE: GE02X8

När Prinsessan Madeleine gifte sig hade hon ett något kortare släp… på fyra meter. Det var den italienske designern Valentino Garavani gjorde hennes brudklänning. Plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad spets. Den djupa ryggringning är fortfarande en het trend!
c9 c8

c11 c10

Sist och kanske även minst har vi vårt senaste tillskott till Kungafamiljen – Prinsessa Sofia.
– Vilket bra val! Ida Sjöstedt står för en ung, glamourös och trendig design vilket passar Sofia som handen i handsken, sa Expressens modeexpert Emma Danielsson.
Brudklänningen är gjord crêpe i helsidan och italiensk organza. Spetsapplikationerna i couturespets av José Maria Ruiz.
http://www.expressen.se/ http://www.chic.se/ http://www.elle.se/ http://www.elle.se/ http://www.chic.se/

Nu dröjer det ett par år innan vi får ett nytt kungligt bröllop – Vilken är den senaste trenden då?

www.promsandweddings.se

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Demetrios brudklänningar 2017

Demetrios brudklänningar 2017

Äntligen kan vi stolt presentera Demetrios brudklänningar för 2017! Dessa brudklänningar står för lyx och mode till överkomliga priser. Demetrios brudklänningar är kända för sina lyxiga tyger, överdådiga utsmyckningar och detaljer. Demetrios brudklänningar tillverkas i flera olika modeller och tyger. Man hittar siluetter i allt från A-linje och mermaid till klassiska prinsess.

657 _1 657 _2 657 _3 659 _1 659 _2

662 _1 662 _2 662 _3 664 _1 664 _2  667 _1 667 _2 667 _3 670 _1 670 _2  676 _1 676 _2 676 _3 678 _1 678 _2 678 _3 679 _1 679 _2 679 _3 686 _1 686 _2 686 _3 687 _1 687 _2 687 _3 690 _1 690 _2 690 _3

2017 ser vi mycket av liv som är detaljerade konstverk med stenar, strass och pärlor. Djupa ryggar men också fina ärmar, allt från små holkärmar till långärmat. Något som efterfrågas mer och mer i butiken.
732 _4 732 _3 732 _2 732 _1 731 _3 731 _2 731 _1 730 _4 730 _3 730 _2 730 _1 729 _4 729 _3 729 _2 729 _1 727 _3 727 _2 726 _2 726 _3 726 _1 725 _3 725 _2  724 _3 724 _2  723 _3 723 _2  722 _2 722 _1

721 _3 721 _2 721 _1 719 _3 719 _2

716 _3 716 _1

692 _3 692 _2

Kommande års mermaidsmodeller är helt fantastiska! Sexiga, trendiga och otroligt vackert hantverk! Dessa tillhör definitivt mina favoriter för 2017!
706 _3 (1) 706 _3 706 _2  705 _3 705 _2 705 _1 704 _3 704 _2 704 _1 703 _3 703 _2 703 _1 702 _3 702 _2 702 _1 700 _3 700 _2 700 _1 698 _3 698 _2 698 _1 697 _3 697 _1

696 _3 696 _2 696 _1 695 _3 695 _2 695 _1 694 _4 694 _3 694 _2   693 _3 693 _2 693 _1 665 _3 665 _2 665 _1

Besök Proms and Weddings i Malmö för att beställa din drömklänning redan i sommar!
www.promsandweddings.se

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Rosa Clará 2017

Rosa Clará 2017

Rosa Clarás kollektion för 2017 behåller signatur i klassisk stil med rena, skarpa linjer och mjuka former. Modellernas smink och accessoarer är blandning av gammalt och nytt med pärlörhängen, metalliskt ögonskugga, persikofärgade läppar och strama frisyrer.

c1 c2 c3 c4 c5 c6 c7 c8 c9 c10 c12 c13 c14 c15 c16 c19 c20 c21

Som jag har skrivit om tidigare är det mycket på just ryggen på brudklänningen och det visar definitivt Rosa Clarás kollektion på! Vi ser djupa ryggar med mycket detaljer. Strass och stenar i kombination med en enkel framsida vanligtvis. En del spets kommer det också i mjuka former med djupa urringningar.
r13 r12 r11 r10 r9 r8 r6 r5 r4 r3 r2 r1
Bilder lånade av Brides Magazine

www.promsandweddings.se

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Studenten är här!

Studenten är här!

Så var äntligen sommaren här! Och lik så studenttider. Juni månad är fylld med sol, regn och glada studenter som är redo (?) för arbetslivet. I alla fall redo för en sommar och en spännande framtid! Runt om i stan ser man vita klänningar och studentmössor.Studenten är här!

                 Studenten är här!     Studenten är här! Terani Couture

Hos Proms and Weddings är det just nu studentyra med de snyggaste klänningarna, lyxigaste skorna och de perfekta smyckena!
Studenten är här! Studenten är här! Studenten är här! Klänningar värda en nyexaminerad student till hennes studentfirande! Vågade ryggar, paljetter som glittrar och stenar som imponerar! Dessa guldkorn hittar ni på Amiralsgatan 28 i Malmö – från 3 500kr.

För den modemedvetne studenten och till henne som har koll på de senaste trenderna hittar ni den perfekta studentpresenten i butiken –Flattered by Lars Wallin! Ballerinan är handgjorda i Portugal och blommorna som utsmyckar skorna är fastsydda för hand av en liten fabrik i Italien, specialiserade på just skodekorationer. Skorna levereras i en specialdesignad box som försluts med satinband. Som sagt, den perfekta studentpresenten!
Studenten är här! För den lite mindre ambitiösa men lik så uppskattade gåvan har vi vackra smycken från Lily and Rose. Här hittar ni ett brett utbud med allt från fantastiska hårsmycken till ljuvliga halsband.
Studenten är här!   Studenten är här! Studenten är här!   Studenten är här!

Varmt välkomna in till Proms and Weddings i Malmö för att fynda in för årets studenter!
www.promsandweddings.se

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar