Pronovias i Malmö

Till dig som är ute efter en klassisk brudklänning i Malmö. Pronovias är ett av de mest klassiska och prestigefyllda varumärken inom brudklänningar.

Pronovias är ett familjeföretag som startade som en prestigefylld butik i Barcelona och grundades av Alberto Palatchi Bienveniste 1922. Butiken specialiserade sig på spets, broderier och högkvalitativa sidentyger.
1964 lanserad Pronovias sin första kollektion av prêt-a-porter brudklänningar i Spanien. Prêt-a-porter betyder att brudklänningen är färdigsydd och exklusivt skapad av en designer. Uttrycket prêt-à-porter är franskt och betyder ’färdig att bära’.
1968 var Pronovias första modevisning av brudklänningar, detta blev en sucé. Ifall du är intresserad utav att delta i nästa modevisning av Pronovias brudklänningar så är det den 9 maj:  http://www.pronovias.com/ .
Under 80-talet blev varumärket internationellt. Pronovia öppnade upp butiker runt omkring i europa exempelvis i Frankrike och i Italien.
År 2004 startades samarbetet med andra designers så som Hannibal Laguna, Lidia Delgado, Valentino och Elie Saab.
Under 2012 började vi på Proms & Weddings ta in dessa eleganta brudklänningarna från Pronovia till vår butik.
2013 lanserades den eklusiva kollektionen, Atelier. Kollektionen består av lyxiga tyger, vackra sidentyger och eleganta spetsar.

Välkommen!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.